Lieveheersbeestjes klas

Juf Veerle

Mijn naam is Veerle Rossaert.

Samen met mijn man Hans en liefste dochter Fieke woon ik in Belsele, waar we ook een aantal dieren hebben : twee honden , twee poezen , kippen en vissen. In de winter krijgen we bezoek van koolmeesjes die we opgevoed hebben omdat ze uit het nest gevallen waren.

Ik hou van het ontdekken van de natuur, van knutselen, creëren,…gezellig samen zijn…

Ondersteuningsjuf Kelly

Hallo ik ben Kelly. Ik sta gedurende de week verspreid in verschillende kleuterklassen, dit zowel in De Ritsheuvel als in De Fontein. Op De Ritsheuvel kan je mij terugvinden in zowel de bijtjes- als eendjesklas.

In de klas ben ik heel graag muzisch met de kinderen bezig: dit zowel op vlak van drama, zingen, knutselen enzovoort. Ook hou ik ervan om met de kinderen de natuur te verkennen. Maar het meest fantastische vind ik kinderen zien groeien en hen hier de kansen toe geven!

In mijn vrije tijd hou ik er van om samen met mijn vriend en mijn hond leuke wandelingen te maken in de bossen. Verder geniet ik er ook van om bij te kletsen met vrienden, op reis te gaan en te gaan zwemmen.

In de klas

Een schooljaar vol maken we er een groots avontuur van. Samen bedenken we welke activiteiten we kunnen doen met een knipoogje naar ontluikend lezen, rekenen en schrijven.

Schrijfdans is er een onderdeel van. Daar ondersteunt juf Veronique ons.

We zijn vaak op stap in de natuur. Op school in onze eigen moestuin en bloementuin, tussen kriebelbeestjes,  speeltuin “de ritsheuvel”, bij onze dieren, naar het bos, de boerderij,…en nog veel meer, al wat de kinderen interesseert. De natuur zorgt voor ons en wij zorgen voor de natuur !

In de klas krijgt elk kind een taak dat iedere week anders is. Dit is een stap naar verantwoordelijkheid.Het contractwerk wordt geïntroduceerd wat de zelfstandigheid stimuleert.

Samen leren en samen spelen op een positieve manier, daar houden we van. Samenwerken met andere klassen is daar ook een onderdeel van.

Er wordt regelmatig feest gevierd. De jarige staat in de bloemetjes of we vieren het nieuwe seizoen,…

Humor is heel belangrijk en maakt het ‘leren’ leuk ! We hebben veel plezier!

Het belangrijkste is dat het kind zich goed voelt in de klas en graag naar school komt.

Op het eind van het schooljaar ben ik fier wanneer mijn kleutertjes klaar zijn om naar het eerste leerjaar te gaan. Ze krijgen de kans om op eigen tempo, interesse en kunnen, zich te ontplooien.

Samen gaan we er voor. Fouten maken mag, daar leren we uit. Laten we er een mooi schooljaar van maken met wederzijds respect !

<

Wist je dat?